ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΩΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΕΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

2017-11-14 21:00

Για μια ακόμη  φορά η λαική ρήση επιβεβαιώθηκε. «Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά». Η κόρη της βραβευμένης Αγιογράφου Μαριλένας Φωκά, Θάλεια- Βαρβάρα Τρανταλίδου ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας της εξέθεσε το έργο της CAT στην έκθεση ΚΟΚΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ  που έγινε στις 9-11-2017  στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη. 

Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα της UNESCO και της Ένωσης  Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών Ηλιούπολης και η επιμέλεια ανήκε στην κ. Αγγελική Σκούταρη.  Μητέρα και κόρη έλαβαν τις τιμητικές διακρίσεις τους  από τους κ.κ. Ιωάννη Μαρωνίτη και Στυλιανό Μαρούλη, προέδρων των προαναφερθέντων συλλόγων. Στα εγκαίνεια  υπήρχε μεγάλη προσεύλεση κόσμου και ακούστηκαν πολυ εγκωμιαστικά σχόλια για το έργο της μικρής καλλιτέχιδας. Η Μαριλένα Φωκά εξέθεσε το έργο η Αγία Αργυρή, φέρουσα τα στέφανα του γάμου που δένουν δυο ανθρώπους με ιερά δεσμά.  

Τα έργα των Φωκά και Τρανταλίδου ξεχώρησαν για την ιδιαίτερη τεχνοτροπία τους. Ειδικότερα το έργο CAT, μια γάτα εμπνευσμένη από παιδικό παραμύθι καθώς ξετυλίγει ένα κουβάρι κόκκινης κλωστής  με την προσεγμένη χρωματολογία του και και τη μικτή τεχική του (σκόνες αγιογραφίας, ελαιογραφία, κάρβουνο) αποτέλεσε την δροσερή νότα της έκθεσης. Μητέρα και κόρη θα εμφανιστούν πάλι μαζί στον εικαστικό χώρο σε ατομική τους έκθεση. 

Πίσω

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ

Επαφή

sosial media

  

Φωτο που χρησιμοποιείται υπό το Creative Commons brillianthues  © 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode