Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ"

2018-09-24 23:14

Με αφορμή της ανακήρυξης της Αθήνας ως παγκόσμιας πρωτεύουσας βιβλίου για το έτος 2018, η Ομάδα Project 2, οργάνωσε μια μεγάλη έκθεση για το εικαστικό βιβλίο στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με τίτλο: "Το Βιβλίο ως Έργο Τέχνης- Contemporary Artists' Books 2". 

Επιμελήτριες της έκθεσης: Φιόνα Μουζακίτη  - Δέσποινα Σταύρου

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή  28 Σεπτεμβρίου 19:00 - 23:00 και θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου 2018.

Η έκθεση με συμμετοχή 100 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών οργανώθηκε ως συνέχεια της επιτυχημένης έκθεσης του 2016 «Το Βιβλίο ως Έργο Τέχνης- Contemporary Artists' Books», που είχε παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο του Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Το εικαστικά βιβλία αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης και λόγου και σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τα artists’ books, ένα μέσο έκφρασης των καλλιτεχνών που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και εξελίχθηκε σε ένα πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο προβολής εννοιών και ιδεών που απασχολούν τον σύγχρονο καλλιτέχνη.

Η έκθεση πλαισιώνεται από ομιλίες, workshops και παρουσίαση βιβλιοδεσίας.

Στην έκθεση συμμετέχει με δύο περίοπτα εικαστικά βιβλία-συνθέσεις ο Κώστας Ευαγγελάτος. Πρόκειται για τον "Γαλαξία μνήμης", έναν αυθεντικό τόμο-αρχείο καταγραφής κινηματογραφικών ταινιών, 400 σελίδων, που εικονογράφησε με μελανογραφικά σχέδια και σύμβολα και για την ιδιότυπη σύνθεση-κατασκευή Μνημειακό-Βιβλίο. 

 

Χώρος διεξαγωγής της έκθεσης είναι η ανακαινισμένη Παλαιά Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ. 

 

----------------

 Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (ΑΣΚΤ),

Παλαιά Βιβλιοθήκη, Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33

Πίσω

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ

  • Έκθεση τέχνης 10/10 εως 24/10

    Με τον όρο Τέχνες εννοείται η ψυχική δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαντική εξαιτίας της έλξης που προκαλεί στα ανθρώπινα συναισθήματα, διεγείροντας τον νου ή και το συναίσθημα. Είναι η δημιουργική έκφραση που μέσα στο έργο αποτυπώνει την ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, τις ιδέες, την...

  • ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 22/10

Επαφή

sosial media

  

Φωτο που χρησιμοποιείται υπό το Creative Commons brillianthues  © 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode