ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΥΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ "ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ" 2018

2018-08-31 19:02

Με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, κοινωνικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής ζωής αλλά και πολλών φιλότεχνων, ίσως περισσότερων από κάθε χρονιά, που έσπευσαν πανταχόθεν, έγινε με μεγάλη επιτυχία στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη" στο Αργοστόλι, η καθιερωμένη, πολυδιάστατη εκδήλωση "Πανσέληνος στον Κήπο".

 Ο  Κώστας Ευαγγελάτος παρουσίασε στον εκθεσιακό χώρο της Σύγχρονης Πινακοθήκης μια νέα ζωγραφική σειρά έργων του με θεματικό μοτίβο τριαντάφυλλα και στη συνέχεια ακολούθησαν στον κατάφυτο και διακοσμημένο με γλυπτά και εικαστικές κατασκευές κήπο τα καλλιτεχνικά δρώμενα. 

Μυσταγωγικό, τελετουργικό και λιτό το ηχοποιητικό αφιέρωμα-ντοκουμέντο από τον Κώστα Ευαγγελάτο στη μνήμη της "αιθέριας πρωταγωνίστριας του Θεάτρου", Ηθοποιού Βέρας Ζαβιτσιάνου, με καταγωγή από την Ιθάκη.

Η ακρόαση των ποιημάτων του από τη συλλογή "Κοσμικές Σπονδές" τα οποία είχε ερμηνεύσει υπέροχα η Ζαβιτσιάνου σε cd, επενδύθηκε αισθητικά με το συμβολικό δρώμενο του χορευτή Κωστή Τσιαμάγκα "Σπονδή". Στο δρώμενο συμμετείχε με επιτυχία η μικρή Χαρούλα, κόρη της παρουσιάστριας του προγράμματος Ευαγγελίας Σαμόλη. Η ποιητική performance συνδυάστηκε με το ευρηματικό χορευτικό σόλο "Πρόσγειος πτήση", σε μουσική Κλώντ Ντεμπισί. 

Η διεθνούς επιπέδου χορογραφία - σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου και ο Κωστής Τσιαμάγκας που την ενσάρκωσε με την τεχνική και το ταλέντο του εντυπωσίασαν το κοινό. Όλοι οι παρόντες χειροκρότησαν θερμά και η αισθητική συγκίνηση ήταν έκδηλη!

Ακολούθησε η ετήσια δεξίωση υπό το σεληνόφως με σπιτικά εδέσματα, κεφαλονίτικα κρασιά και τα εκλεκτά παραδοσιακά γλυκίσματα της "Βοσκοπούλας". 

 

 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28100, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΤΗΛ: 26710 28501, 6944621286

Πίσω

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ

  • Έκθεση τέχνης 10/10 εως 24/10

    Με τον όρο Τέχνες εννοείται η ψυχική δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαντική εξαιτίας της έλξης που προκαλεί στα ανθρώπινα συναισθήματα, διεγείροντας τον νου ή και το συναίσθημα. Είναι η δημιουργική έκφραση που μέσα στο έργο αποτυπώνει την ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, τις ιδέες, την...

  • ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 22/10

  • FREEDOM ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ TEXNHΣ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Art exhibition "FREEDOM" @ MegArt Gallery ! Ελευθερία στην ζωή, στην σκέψη, στον λόγο, στην έκφραση, στα δικαιώματα, στον έρωτα, στην οικογένεια, στην παιδεία και σε όλα όσα ζούμε & βιώνουμε. Ελευθερία στη τέχνη, στην τεχνική και στο θέμα, ελευθερία στους καλλιτέχνες να...

Επαφή

sosial media

  

Φωτο που χρησιμοποιείται υπό το Creative Commons brillianthues  © 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode